Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner3  VHMA MATHITON 3    amis unis 1    banner1821

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό ταξίδι με επίκεντρο το Στρασβούργο που οργανώθηκε από το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2024.

Συμμετείχαν συνολικά τριανταεννέα μαθητές και μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις του σχολείου με επιλογή βάσει εγγραφής στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS), επίδοσης, γλωσσομάθειας, διαγωγής, ειδικών ενδιαφερόντων σπουδών και ισχυρής επιθυμίας συμμετοχής. Την ομάδα των μαθητών/μαθητριών συνόδευσαν η Διευθύντρια Νέλλη Παππά, καθώς και η καθηγήτρια γαλλικής Κατερίνα Τσιχλή και η καθηγήτρια γερμανικής Δανάη Κουτρομάνου.

Η σχολική ομάδα επισκέφθηκε το Στρασβούργο και, πιο συγκεκριμένα, βάσει και σχετικής δράσης του γραφείου Europe Direct Στρασβούργου, επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου και ξεναγήθηκε, αλλά και την ευρωπαϊκή γειτονιά της πόλης με όλα τα κτήρια στα οποία χτυπά η καρδιά της ηπείρου. Μαθητές και συνοδοί έγιναν δεκτοί στο Collège Episcopal Saint Etienne, σχολείο στο κέντρο της πόλης που συμμετέχει στο πρόγραμμα EPAS και ένα από τα καλύτερα σχολεία της Αλσατίας. Εκτός αυτών, μαθητές και συνοδοί επισκέφθηκαν το αλσατικό χωριό των οινοπαραγωγών Εγκισέμ, τις πασίγνωστες φοιτητουπόλεις Φράιμπουργκ και Χαϊδελβέργη, τους καταρράκτες του Ρήνου, τον Μέλανα Δρυμό, την λίμνη Τίτιζε, καθώς και την Ζυρίχη.

Μαθητές/μαθήτριες και συνοδοί λειτούργησαν άψογα ως ομάδα, έκαναν μαζί πράγματα σημαντικά και πρωτόγνωρα που θα θυμούνται σε ολόκληρη τη ζωή τους, επισκέφθηκαν μνημεία και χώρους εκπαίδευσης, μίλησαν σε τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά), δοκίμασαν τοπικές γεύσεις, αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες, κατανόησαν τη σημασία των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και την αξία της ελληνικής και ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού θα συνεχίσουν να διοργανώνουν επωφελείς για τα παιδιά δράσεις με ευρωπαϊκό πρόσημο σε συνεργασία και με τους γονείς/κηδεμόνες.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30