Αρσάκεια Ιωαννίνων

Ο ενιαίος Απογευματινός Όμιλος Ρητορικής των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού, μετά από μια επιτυχημένη πορεία με σημαντικές διακρίσεις και προκρίσεις σε όλα τα αγωνίσματα κατά τους 14ους Αρσάκειους Ρητορικούς Αγώνες κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, συνεχίζει και φέτος δυναμικά τη δράση του με περισσότερη εξωστρέφεια!

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές τού ομίλου συμμετείχαν με μια μικτή αντιπροσωπευτική ομάδα (Α΄ Λύκειο, Β΄ Λύκειο, Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού) στους Ι΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, που διοργανώθηκαν από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, ανάμεσα σε 26 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία από όλη την Αττική.

Στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων η ομάδα μας σημείωσε νίκη στον δεύτερο γύρο επιτυγχάνοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα στην συγκεντρωτική κατάταξη των σχολείων και λαμβάνοντας θετικά σχόλια για την παρουσία και το ήθος της.

Ακόμη, εξαιρετική ήταν η παρουσία τού ομίλου στο ατομικό αγώνισμα τού Προτρεπτικού Λόγου, καθώς η μαθήτρια τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Καρτάνου Κυριακή κατέλαβε τη 10η θέση στη συνολική κατάταξη και, επιπλέον, τα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού κατέκτησαν και την 1η θέση ανάμεσα σε 42 δηλωμένες συμμετοχές, μετά από σημαντική πρόκριση στον τελικό απευθείας από τον πρώτο γύρο, χωρίς ενδιάμεσο αγώνα.

Τους μαθητές προετοίμασαν η υπεύθυνη τού Ομίλου Ρητορικής Τέχνης για τα Λύκεια φιλόλογος κ. Σπυριδούλα Δημητρακοπούλου σε συνεργασία με την εκπαιδεύτρια, και απόφοιτο των Σχολείων μας, κ. Μαρία-Αγγελική Γερασίμου, ενώ η κ. Δημητρακοπούλου συνόδευσε και το διήμερο την αποστολή των μαθητών λαμβάνοντας μέρος και η ίδια ως κριτής στους Αγώνες.

Οι νεαροί ρήτορες τού ομίλου θα συνεχίσουν να ασκούνται στον δημόσιο λόγο ως μέσο έκφρασης αλλά και κατάκτησης χρήσιμων δεξιοτήτων, με την ίδια απτόητη διάθεση μέχρι την επόμενη διοργάνωση!