Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Κυριακή 17 Μαρτίου διεξήχθη η α΄ φάση τού 37ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χημείας, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι εγγεγραμμένοι μαθητές διαγωνίστηκαν σε θέματα ανάλογα με την τάξη που φοιτούν. Αρκετοί μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, και από τις τρεις τάξεις, μετείχαν στον διαγωνισμό με καλές επιδόσεις.

Αξιοσημείωτη είναι η επίδοση τής μαθήτριας τής Γ΄ τάξης Βάββα Ήλιδας, με καθηγήτρια την κ. Μαίρη Γιαννακοπούλου. Η Ήλιδα κατέλαβε την 11η θέση μεταξύ 345 υποψηφίων. Έτσι, περνά στη β΄ φάση τού διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί  γραπτά και προφορικά στις 31 Μαρτίου 2024.

Για τους μαθητές/-τριες που θα επιλεγούν, η Ένωση Ελλήνων Χημικών θα φροντίσει για την άσκησή τους στην γ΄ φάση στο Τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ και στη συνέχεια για την επιλογή τής τελικής ομάδας των τεσσάρων μαθητών/μαθητριών, μετά από εργαστηριακές και θεωρητικές εξετάσεις. Η ομάδα των τεσσάρων μαθητών/μαθητριών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 56η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί, από 21 έως 30 Ιουλίου 2024, στο Ριάντ τής Σαουδικής Αραβίας.

Θερμά συγχαρητήρια στην Ήλιδα! Της ευχόμαστε, επίσης, από καρδιάς να πετύχει τους στόχους της και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024!

image001