Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού γιόρτασε, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, την επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου 1940.

Λόγω των ειδικών συνθηκών τής πανδημίας ο Σύλλογος διδασκόντων και η Διευθύντρια τού Σχολείου πήραν την απόφαση να οργανώσουν με όλα τα μέτρα ασφαλείας γιορτή που παρουσιάστηκε διά ζώσης στους μαθητές δύο μόνο τμημάτων τής Γ΄ Λυκείου.

Την ίδια ώρα η γιορτή βιντεοσκοπήθηκε και θα προβληθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες τού Υπουργείου Παιδείας, ανά τμήμα με τη βοήθεια υπολογιστών και διαδραστικών πινάκων.

Μετά την παράδοση τής Σημαίας στον εφετινό σημαιοφόρο τού Σχολείου Δημήτρη Μοσχονά, αναγνώστηκαν τα ονόματα και οι βαθμοί των μαθητών που τιμήθηκαν με αριστεία και βραβεία, από την Υποδιευθύντρια κ. Ραπτάκη.

Εν συνεχεία, τον πανηγυρικό τής ημέρας εκφώνησε ο μαθηματικός και Συντονιστής Μαθηματικών κ. Λιναρδάκης, ο οποίος συνέδεσε με πολύ ουσιαστικό τρόπο την εποχή τού ’40 με το σήμερα και τις δυσκολίες που βιώνουμε στον σύγχρονο κόσμο.

Ακολούθησε σύντομη εισαγωγή τής Διευθύντριας κ. Παππά στο μουσικοθεατρικό δρώμενο των μαθητών.

Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Κορρέ, θεατρολόγου, και Γύφτουλα, μουσικού, ανέβασαν ένα αυθεντικό επιθεωρησιακό νούμερο τού Αλέκου Σακελλάριου από τον χειμώνα τού ’40, με σατιρικά αντιιταλικά τραγούδια τής εποχής.

Το νούμερο επελέγη διότι συνιστά μαρτυρία για τα γεγονότα τής εποχής, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τον ρόλο τού θεάτρου στην αντιμετώπιση τού πολέμου, και αυτά από χιουμοριστική σκοπιά, την οποία έχουμε ανάγκη και σήμερα στους χαλεπούς καιρούς όπου ζούμε.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν απολύτως στις ανάγκες τής παράστασης και τής τήρησης των μέτρων, και εισέπραξαν θερμό χειροκρότημα.

Με μάσκες έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν αναβιώνοντας εκείνον τον ένδοξο χειμώνα τού ’40.

Συμμετείχαν 17 μαθητές και μαθήτριες στο θεατρικό, 30 στη χορωδία, ενώ βοήθησαν στον φωτισμό και στον όλο συντονισμό τής παράστασης και 3 μαθητές τού Λυκείου.