Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στο αμφιθέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, που συμμετέχουν με δράσεις τους στο πρόγραμμα τής NASA «Άρτεμις», συνομίλησαν με τον απόφοιτο τού Σχολείου μας το 2020 Γιάννη Νίκατο, φοιτητή στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών τού ΕΜΠ και πρόεδρο τής φοιτητικής ομάδας "Euroavia".

Ο Γιάννης παρουσίασε βασικά σημεία τής δράσης των φοιτητών που συμμετέχουν, στο πλαίσιο τού προγράμματος, σε αγώνες αεροναυπηγικής που διεξάγονται σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο. Οι μαθητές ενημερώθηκαν και συζήτησαν για την ελληνική συμμετοχή με το όνομα “Hermes Team”, τις συνθήκες κατασκευής τού αεροσκάφους, τη χρηματοδότηση και τους χορηγούς.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τις προκλήσεις αλλά και τις δυσκολίες τού εγχειρήματος, την πτητική ικανότητα των αεροσκαφών, τους κριτές των διαγωνισμών, αλλά και τις ευκαιρίες που δίνονται για τέτοιου είδους δραστηριότητες σε φοιτητές τού Πολυτεχνείου.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές τής Ζώνης τού σχετικού μαθήματος κ. Καλοκαιρινού, φυσικός,  Μπουζινέλου, φιλόλογος και Δεσποτόπουλος, μαθηματικός.