Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 μαθητές και μαθήτριες τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα» (EPAS), παρακολούθησαν, στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης, ενημερωτικό εργαστήριο με θέμα την αξία τής δημοκρατίας και τη σημασία τής συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές.

Οι κ. Παπαντωνίου και Παναγόπουλος, εκπρόσωποι τού Κέντρου Πληροφόρησης για την Ευρωπαϊκή Ένωση "Europe Direct" Πειραιώς και Αθηνών, μίλησαν στα παιδιά για τις δημοκρατικές αξίες και τα δικαιώματα όλων μας ως Ευρωπαίων πολιτών και συζήτησαν μαζί τους τους λόγους για τους οποίους η ψήφος στις επερχόμενες ευρωεκλογές τής 9ης Ιουνίου 2024 είναι μεγίστης σημασίας. Οι μαθητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αποχή δεν συνιστά άποψη και ότι στην εποχή της πληροφορίας δεν υπάρχει δικαιολογία για την έλλειψη ενημέρωσης σε θέματα που απασχολούν και αφορούν σε όλους μας.

Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα με πρωτοβουλία τής Διευθύντριας δρος Νέλλης Παππά, πλαισίωσαν οι καθηγήτριες Γαλλικών και Γερμανικών κ. Τσιχλή και Κουτρομάνου, μέλη τής παιδαγωγικής ομάδας EPAS .