Αγαπητοί γονείς,

Ο Απρίλιος ήταν μήνας εκδρομών και πασχαλινών διακοπών, ήταν όμως και μήνας ολοκλήρωσης της ύλης με στόχο τις τελικές εξετάσεις, καθώς και ποικίλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Δείτε μερικές από αυτές στους ακόλουθους συνδέσμους:

Σύνοψη εργασιών για τα 200χρόνια της Επανάστασης (1821-2021)

Το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού ολοκλήρωσε τον κύκλο δραστηριοτήτων του σχετικά με τα 200χρονα της Ελληνικής Επαναστάσεως, που αποτυπώθηκαν στο ιστολόγιο με τίτλο «Ελλάς-Γαλλία: (μακρά και διαρκής) συμμαχία (1821-2021)». Εφεξής, το ιστολόγιο αυτό ενσωματώνεται σε νέο ευρύτερο ιστολόγιο με τίτλο “Amis Unis” («Φίλοι Ενωμένοι»), όπου θα περιλαμβάνονται εργασίες-δραστηριότητες σχετικές με την ελληνογαλλική φιλία και συμμαχία. 

Για μια σύνοψη των εργασιών μας για τα 200χρονα δείτε εδώ

Για τα ιστολόγια του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού έχετε πρόσβαση από την κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας του Σχολείου μας.

Πανελλήνια Ημέρα Προσφύγων - Μικρασιατική Καταστροφή

Εφέτος θυμόμαστε τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 110 χρόνια από τους Βαλκανικούς πολέμους με μία σειρά από εργασίες για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:

Περισσότερα

Προσομοίωση διαδικτυακής συνομιλίας (chat) με το «Χαμόγελο τού Παιδιού»

Βασικός άξονας των εφετινών μας δραστηριοτήτων ήταν σχέδιο δράσης με τον γενικό τίτλο «Μάχομαι κατά της βίας». Στο πλαίσιο αυτό, ειδική ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του παιδιού», με το οποίο το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας, επισκέφθηκε τη Β’ λυκείου του σχολείου μας και καθοδήγησε τους μαθητές ώστε να κάνουν στο Εργαστήριο Πληροφορικής προσομοίωση διαδικτυακής συνομιλίας (chat) με τη γραμμή ανάγκης 1056.

Περισσότερα

Ιστολόγιο με τον τίτλο «Το Βήμα των Μαθητών»

Το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού με απόφαση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου διδασκόντων εγκαινίασε ιστολόγιο με τον τίτλο «Το Βήμα των Μαθητών», όπου αναρτώνται εργασίες μαθητών μας σε διάφορα αντικείμενα και με ποικίλα θέματα. Δείτε σχετικώς εδώ: https://blykps-mathites.blogspot.com/ 


 

Και μην ξεχνάτε:

Αποκτήστε μια σφαιρική εικόνα για τα Σχολεία της Φ.Ε. εδώ.

Ακολουθήστε τα Αρσάκεια στα κοινωνικά δίκτυα: Facebook Instagram LinkedIn Youtube

Μάθετε την ιστορία της Φ.Ε. και των Αρσακείων εδώ: https://history.arsakeio.gr/index.php