Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού που παρακολουθούν τo τμήμα «Πειράματα» στη Ζώνη Πολιτισμού και Αθλητισμού επισκέφθηκαν τα εκθεσιακά περίπτερα και τους χώρους τού Athens Science Festival την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.  
Με σύνθημα "Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη!", το εφετινό Athens Science Festival πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη τού Δήμου Αθηναίων από τις 5 έως τις 10 Απριλίου 2016. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων τού Ιδρύματος Ωνάση, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “INNOVATHENS”, το
Μουσείο Φωταερίου τής Τεχνόπολης τού Δήμου Αθηναίων και τής Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.
Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, που πραγματοποήθηκε για τρίτη φορά στην Αθήνα, προσκάλεσε, λοιπόν, τους μαθητές να εξερευνήσουν τις επιστήμες που μας περιβάλλουν.
Οι μαθητές τού Αρσακείου παρακολούθησαν δραστηριότητες που αφορούσαν σε τομείς όπως Αστρονομία και Διάστημα, Αειφόρος Ανάπτυξη, Βιολογία, Επιστήμες Περιβάλλοντος, Επιστήμες Υγείας, Ιστορία και Φιλοσοφία τής Επιστήμης, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, Πληροφορική και Ψηφιακή Τεχνολογία, Ρομποτική, Τέχνη και Επιστήμη, Φυσική κ.ά.
Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγητές Φυσικής κ. Σοφία Καλοκαιρινού και Χρήστος Γεωργίου.