Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τού τμήματος Α΄α τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν, μαζί με την καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Ελένη Βλάχου-Τσοτσορού, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου. 

Η ημέρα αυτή συμπίπτει με την ημέρα εορτασμού τής μνήμης τού Αγίου Φραγκίσκου τής Ασίζης, ο οποίος έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και τού περιβάλλοντος.

Τα παιδιά γνώρισαν κάποια από τα απειλούμενα είδη τού ζωϊκού βασιλείου στον ελλαδικό χώρο και σχεδίασαν ζώα, τα οποία δεν θα είχαν ποτέ τη δυνατότητα να τα παρατηρήσουν από κοντά.
Συγκεκριμένα, αφού η κ. Βλάχου-Τσοτσορού εξήγησε πώς αντιμετωπίζεται σχεδιαστικά ένα οποιοδήποτε αντικείμενο (αναγωγή σε μεγάλα σχήματα και κίνηση - τάση τής γραμμής που χαρακτηρίζει ένα αντικείμενο), τα παιδιά σχεδίασαν ζώα τής επιλογής τους παρατηρώντας προσεκτικά τα εκθέματα τού Μουσείου.

Ευχαριστούμε θερμά την Υπεύθυνη τού Μουσείου κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγο PhD, για την ξενάγηση και τη φιλοξενία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενθουσιάστηκαν με τη δράση, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη και των άλλων τμημάτων τής Α΄ τάξης. Τέλος, τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν σε πίνακα στον χώρο τού Σχολείου.