Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 τα τμήματα τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν τον κινηματογράφο  "Δαναό" και παρακολούθησαν την ταινία "Τα όριά μας", η οποία έχει βιογραφικό περιεχόμενο και περιγράφει τις προσπάθειες και τις διακρίσεις τού Έλληνα πρωταθλητή Γιάννη Χατζήμπεη στο τρίαθλο.

Η ταινία, την οποία σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Γιατζουζάκης, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Χατζήμπεη, τριαθλητή με αναπηρία, μαραθωνίων αποστάσεων (Ιronman), έλαβε σημαντική διάκριση στο 40ο Φεστιβάλ Αθλητικού Κινηματογράφου "MILANO - FICTS", ανάμεσα στις καλύτερες αθλητικές ταινίες διεθνώς.

Ακολούθησε συζήτηση τού Γιάννη Χατζήμπεη με τα παιδιά, που του έθεσαν ερωτήσεις για τα κατορθώματά του του στον αθλητισμό δεδομένης τής εκ γενετής αναπηρίας του. Το σπουδαιότερο μήνυμα το οποίο εισέπραξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες ήταν ότι πρέπει να αποδεχόμαστε τα όρια των δυνατοτήτων μας, να προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, αναζητώντας πάντα λύσεις για οποιοδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουμε, και να προσαρμοζόμαστε με εξυπνάδα αλλά και ταπεινοφροσύνη στις εκάστοτε συνθήκες.

Αφού αποχώρησαν από τον κινηματογράφο, τα παιδιά, με σύμμαχο τον καλό καιρό, έκαναν βόλτα και απόλαυσαν μικρό γεύμα. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Αναστασία Καραγιάννη, Ευανθία Παπακώστα, Ευσταθία Παπαστόιτση, Ελευθέριος Πολίτης και Ευαγγελία Τρούλου.