Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τον Μάρτιο τού 2024, στον στίβο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, στάθμευσε το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, το οποίο έχει ξεκινήσει την πορεία του σε όλη την Ελλάδα, από τον Απρίλιο τού 2018. Έως τώρα έχει λειτουργήσει σε δήμους, παραλίες, κατασκηνώσεις και σε πολλά ακόμη σημεία, τόσο τής Αττικής όσο και τής υπόλοιπης Ελλάδας.

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα τού κέντρου, από εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα, η οποία μετέδωσε με βιωματικό τρόπο τις αρχές τής ανακύκλωσης, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πλούσιο ειδικά σχεδιασμένο υλικό.

Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά έμαθαν: α) ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά, β) έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους, γ) τι σημαίνει ανακύκλωση ως διαδικασία και ως πρακτική μεγάλης σημασίας για το περιβάλλον και δ)  τη σημασία τής ανακύκλωσης ως μέσου για έναν πιο πράσινο πλανήτη!

Να σημειωθεί ότι η αποδοχή των πολιτών, αλλά, κυρίως, τής μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία! Ο στόχος τού κινητού κέντρου είναι να συνεχιστεί το ταξίδι τού μηνύματος τής ανακύκλωσης και να ευαισθητοποιηθεί όλη η Ελλάδα για να ανακυκλώσει, να εκπαιδευτεί, μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό, και να αποκτήσει γνώση για την ανακύκλωση και την προστασία τού περιβάλλοντος.

Λίγα λόγια για το κέντρο:

Η ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. έχει οργανώσει και εφαρμόσει, για λογαριασμό τής ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε., από τις 7 Ιουλίου 2004, το μοναδικό σε Ελλάδα και Ευρώπη Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών των προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας και Εισαγωγής ΑΒ, το οποίο έχει την επίσημη έγκριση τού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτής τής συνεργασίας προχώρηε σε ακόμη μία καινοτομία, το πρώτο παγκοσμίως Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, σχεδιασμού, ιδιοκτησίας και βιομηχανικής κατοχύρωσης τής ΤΕΧΑΝ. H AB Βασιλόπουλος, χορηγός τού κινητού κέντρου, αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την ευαισθησία της για το περιβάλλον, με τη νέα αυτή εκπαιδευτική πρωτοβουλία.

Το 1ο παγκοσμίως αυτό κινητό κέντρο έχει δημιουργηθεί με στόχο την ανάπτυξη τής περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέπτονται το κέντρο και, μέσα  από το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιείται στο 2ο επίπεδο τού κέντρου, συνειδητοποιούν τα σημαντικά οφέλη τής ανακύκλωσης.