Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 9 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές των τμημάτων Α΄2 και Α΄3 , οι μαθητές τής Ζώνης τού Εθελοντισμού και των Καλλιτεχνικών τής Β΄ τάξης, καθώς και οι μαθητές τής Ζώνης  Εθελοντισμού τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τής "ΑNIMA": "Γνωριμία με την "ΑΝΙΜΑ" και την Άγρια Ζωή στην Πόλη", το οποίο υλοποιήθηκε από την κ. Χριστίνα Θεοδωράκου, βιολόγο και Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Μέσα από πολύχρωμες εικόνες και βίντεο, τα παιδιά γνώρισαν τα ζώα τού αστικού οικοσυστήματος και συζήτησαν με την κ. Θεοδωράκου σχετικά με τις συνήθειές τους, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, την προστασία τής βιοποικιλότητας, καθώς και τη δραστηριότητα τής "ΑΝΙΜΑ" στον χώρο τής περίθαλψης άγριων ζώων. Στο τέλος οι μαθητές κάθε τμήματος, αλλά και οι καθηγητές τού Σχολείου μας, έκαναν μια μικρή δωρεά για να υιοθετήσουν συμβολικά ένα άγριο ζώο, που περιθάλπεται στην "ANIMA".

Tο πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη φιλόλογο κ. Σταματίνα Κουρή και την καθηγήτρια των Καλλιτεχνικών κ. Βασιλική Χατζηλάκου, με την πολύτιμη βοήθεια τής καθηγήτριας των Θρησκευτικών κ. Φιλοθέης Χρονοπούλου.