Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 οι μαθητές Γερμανικών τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αγγ. Μεταλληνού, παρακολούθησαν στο Ινστιτούτο Goethe εργαστήριο “soft skills” στα Γερμανικά.

Το πρόγραμμα "Ήπιες Δεξιότητες για Μαθητές" αποσκοπεί στην εξοικείωση των μαθητών με σύγχρονες θεωρίες και ενεργητικές βιωματικές μεθόδους εκπαίδευσης, καθώς και στην κατανόηση των ήπιων δεξιοτήτων στα Γερμανικά. Οι μαθητές αναλαμβάνουν ευθύνες και η εκπαιδευτική διαδικασία επικεντρώνεται στις ανάγκες τους, με τον εκπαιδευτή να υποστηρίζει και όχι να επιβάλλει. Η συμμετοχή σε ομαδικό έργο, η συνεργασία και η ανάπτυξη κριτικής σκέψης αποτελούν τα βασικά του στοιχεία.

Οι μαθητές μας απόλαυσαν ένα δημιουργικό, παιγνιώδες δίωρο εργαστήριο, ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες αναγνώρισης των ιδιαίτερων ιδιοτήτων τής προσωπικότητάς τους και αυτών των συμμαθητών τους και κατανόησαν  την αξία τής ενσυναίσθησης που πρέπει να μας χαρακτηρίζει ως ανθρώπους. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι χειρίστηκαν με άνεση τη ξένη γλώσσα που μαθαίνουν, ενώ γνώρισαν και από κοντά το μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό ινστιτούτο με διεθνή δραστηριότητα, που προωθεί τη μελέτη τής γερμανικής γλώσσας στο εξωτερικό και ενθαρρύνει τις διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές και σχέσεις.

Στην επίσκεψη συμμετείχε, ως συνοδός εκπαιδευτικός, και η καθηγήτρια Μουσικής κ. Κων. Γύφτουλα .