Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
Πράξη Αγάπης Χριστουγέννων
Τα Χριστούγεννα είναι εορτή αγάπης και το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού με την Πράξη Αγάπης των Χριστουγέννων δίνει -κάθε χρόνο- στους μαθητές του την ευκαιρία να αισθανθούν τη χαρά και τη συγκίνηση τής προσφοράς στον συνάνθρωπο -και ιδιαίτερα στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Για τα εφετινά Χριστούγεννα η προσφορά αγάπης όλων των παιδιών τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είναι η κατασκευή ημερολογίων για το 2018.
Κάθε παιδί θα φτιάξει το δικό του ημερολόγιο. Τα ημερολόγια αυτά θα εκτεθούν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, από 15:45 έως 19:45, μέσα στα τμήματα τού Νηπιαγωγείου, από όπου οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το ημερολόγιο τού παιδιού τους, προσφέροντας χρηματικό ποσό κατά την κρίση τους.
Όσοι γονείς δεν μπορούν να έρθουν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στη χριστουγεννιάτικη αγορά, αλλά θέλουν να συμμετάσχουν στην Πράξη Αγάπης, μπορούν να αγοράσουν το ημερολόγιο τού παιδιού τους στέλνοντας στο Νηπιαγωγείο το χρηματικό ποσό που επιθυμούν μία από τις επόμενες ημέρες (μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου).
Παράκληση τα χρήματα τα οποία θα στείλουν με το παιδί τους στο Νηπιαγωγείο για την Πράξη Αγάπης να είναι μέσα σε φάκελο καλά κλεισμένο και επάνω στον φάκελο να είναι γραμμένο το ονοματεπώνυμο τού παιδιού, μαζί με την ένδειξη «Πράξη Αγάπης».
Το χρηματικό ποσόν που θα συγκεντρωθεί από την πώληση των ημερολογίων θα διατεθεί:
- στη διεθνή οργάνωση «Action Aid», που από το 1972 φροντίζει καθημερινά για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς φτώχεια και αδικία, μέσα στον οποίο κάθε άτομο απολαμβάνει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια. Μέσω τού προγράμματος αναδοχής παιδιών, το Νηπιαγωγείο έχει αναλάβει –από το 2008– την Pronita Sijapati (Νεπάλ) και την Mahima (Πακιστάν) (Φαλήρου 52, Αθήνα, τηλ. 210-9212321, e-mail: info.hellas@actionaid.org)
- στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή τής Unicef, η οποία προάγει τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού. Εργάζεται σε 190 χώρες και περιοχές για να κάνει πράξη αυτή τη δέσμευση, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στο να βοηθήσει τα πλέον ευάλωτα και περιθωριοποιημένα παιδιά. H Ελληνική Εθνική Επιτροπή τής Unicef ιδρύθηκε το 1977 και μέχρι σήμερα ενημερώνει και ευαισθητοποιεί την ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Οι Εθνικές Επιτροπές τής UNICEF είναι αυτόνομες μη κυβερνητικές οργανώσεις, που από κοινού υποστηρίζουν το έργο τής UNICEF σε όλο τον κόσμο (Ανδρ. Δημητρίου 8 και Τζ. Κέννεντυ 37, Καισαριανή, τηλ. 210-7252555, e-mail: info@unicef.gr)
- στην «Κιβωτό τού Κόσμου», που είναι εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται κυρίως στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, κακοποίηση, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα και με αβέβαιο μέλλον (Ζηνοδώρου 3 και Καλλικλέους, Κολωνός, τηλ.: 210-5141953, e-mail: kivotos5@otenet.gr)
- στην «Πνοή» - Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, η οποία ιδρύθηκε το 1991 από γονείς, παιδιάτρους και φίλους εθελοντές και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ασχολείται με τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών στα κρατικά νοσοκομεία τής χώρας και συμπαραστέκεται ηθικά και υλικά στους γονείς και στα παιδιά τους που νοσηλεύονται στην Εντατική. Επίσης, υποστηρίζει την εκπαίδευση και την επιμόρφωση τού ιατρικού και τού νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής (Μιχαλακοπούλου 159, Αθήνα, τηλ: 210-7486801-2, e-mail: pnoe@ath.forthnet.gr).