Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το μάθημα SHTEAM-Εκπαιδευτική Ρομποτική παρέχει στα παιδιά ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων, καθώς ενθαρρύνονται να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα τις Φυσικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά.

Έτσι, κατά τη διάρκεια τού Νοεμβρίου 2023 υλοποιήθηκαν δύο δραστηριότητες στα τμήματα των νηπίων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης νηπιαγωγού κ. Άσπας Αθανασιάδη, στις οποίες τα παιδιά δημιούργησαν και αποτύπωσαν κώδικες με απλοποιημένο τρόπο.

Στην πρώτη δραστηριότητα τα παιδιά κλήθηκαν να αποτυπώσουν τον κώδικα, ο οποίος υπήρχε στην καρτέλα επιλογής τους, χρησιμοποιώντας μανταλάκια με τα κατάλληλα χρώματα.
Στη δεύτερη δραστηριότητα κάθε ζευγάρι παιδιών έριχνε το ζάρι εναλλάξ και το κάθε παιδί από το ζευγάρι σχεδίαζε το βέλος που αντιστοιχούσε στον εκάστοτε αριθμό τού ζαριού. Όποιος έφτανε πρώτος/-η στο αστέρι, το οποίο ήταν ο τερματικός σταθμός, κέρδιζε!

Οι παραπάνω δραστηριότητες συνέβαλαν στην ενίσχυση τής λογικομαθηματικής τους σκέψη και τής αμφιπλευρικότητας, καθώς τα παιδιά εξοικειώθηκαν και με τη δημιουργία διαδρομής με βέλη, όπως απαιτούν και τα ρομπότ που χρησιμοποιούμε στην τάξη.