Αρσάκεια Ιωαννίνων

Για τέταρτη χρονιά το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού συμμετέχει στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί». Στον φετινό διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2024», με τίτλο: «Η δύναμη τής Φιλίας», παίρνουν μέρος τα παιδιά των τμημάτων των νηπίων Ν.3, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Ζαφείρα Ντούλη, και Ν.5, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Ναταλία Ηλιάδη.

Το πρωτότυπο τραγούδι «Υπόσχεση Φιλίας» στηρίχθηκε στις ιδέες των παιδιών μας -με τη διακριτική υποστήριξη των υπευθύνων νηπιαγωγών των δύο τμημάτων- και σε στίχους, μουσική και διδασκαλία τής υπεύθυνης Μουσικής Αγωγής κ. Μαρινάνσυς Αγγελάκη. Τα παιδιά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες είχαν την δυνατότητα να βιώσουν τη χαρά τής φιλίας και να αντιληφθούν τη δύναμη και τη σημαντικότητά της στη ζωή τους. Παράλληλα, τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν ποικίλες δεξιότητες που αφορούν στην παιδεία για τα Μέσα.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία «European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση τού Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου τού Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Καλή επιτυχία, παιδιά!