006aΟι Τρεις Ιεράρχες τιμήθηκαν στο Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού με τα μάτια στραμμένα στη Σιέρα Λεόνε.
Οι Τρεις Ιεράρχες των Γραμμάτων και της Παιδείας είναι αυτοί που ενσάρκωσαν στον μέγιστο βαθμό την αγιότητα, την παιδεία, την κοινωνική προσφορά, την ιεραποστολή.
Γι’ αυτό και το Α’ Αρσάκειο Λύκειο τίμησε τη μνήμη τους και την Γιορτή της Παιδείας, ενισχύοντας την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Σιέρα Λεόνε, εκεί όπου σήμερα αναπτύσσεται μια Ορθόδοξη Κοινότητα με παιδεία και πολιτισμό.
Οι μαθητές του Α’ Λυκείου ενισχύοντας οικονομικά τους ορθοδόξους της Σιέρα Λεόνε, καταθέτουν τη δική τους αγωνία για «τα πάθια και τους καημούς» του Τρίτου Κόσμου, ο οποίος αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα σ’ ένα πλήθος αντιξοοτήτων.

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 το Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού τίμησε στο θέατρο του Σχολείου την εορτή των Τριών Ιεραρχών, σε συνδυασμό με την εκδήλωση έμπρακτης στήριξης στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Σιέρα Λεόνε.
Οι μαθητές του Α΄Λυκείου από τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή και την έξαρση του ιού Έμπολα στην Αφρική αποφάσισαν να στηρίξουν τους εμπερίστατους κατοίκους της Σιέρα Λεόνε, μιας αφρικανικής χώρας η οποία μαστίζεται από τη φτώχεια και τον ιό Έμπολα.
Παράλληλα με την διενέργεια του εράνου, το τμήμα των Γαλλικών, με την επιμέλεια της καθηγήτριας κ. Κατρανίδου διοργάνωσε ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι με σκοπό και πάλι την ενίσχυση της Ορθόδοξης Ιεραποστολής που υπάρχει στη Σιέρα Λεόνε, με την φροντίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
Έτσι, στην εκδήλωση της 27ης Ιανουαρίου παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος (ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) στην δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η Σιέρα Λεόνε, ο οποίος παρέλαβε από τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αμαλία Μαυροειδή την σχετική επιταγή, με το ποσό που συγκέντρωσαν οι μαθητές.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών από την χορωδία του Σχολείου, που διηύθυνε η μουσικός κ. Κωνσταντίνα Γύφτουλα.
Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον Υποδιευθυντή του Σχολείου κ. Κωνσταντίνο Κατσιαδράμη, ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινωνική και ιεραποστολική δράση των Τριών Ιεραρχών, παραλληλίζοντάς την με το σύγχρονο ιεραποστολικό έργο που συντελείται στην Αφρική, με την ποιμαντική φροντίδα του Πατριαρχείου Αλεξναδρείας και πάσης Αφρικής.
Στη συνέχεια η μαθήτρια της Α’ τάξης Μαργαρίτα Τόγια αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των μαθητών για τη συγκέντρωση χρημάτων με προορισμό τη Σιέρα Λεόνε και αμέσως μετά προβλήθηκαν δύο βίντεο που επιμελήθηκε η μαθήτρια της Α’ τάξης Μυρτώ Χρονοπούλου, με θέμα τη ζωή και την ιεραποστολή στη Σιέρα Λεόνε.
Ακολούθησε χαιρετισμός της Διευθύντριας κ. Αμαλίας Μαυροειδή, η οποία κάλεσε στο βήμα τον Μητροπολίτη Γουινέας και Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα κ. Γεώργιο.
Ο Μητροπολίτης Γουινέας εξέφρασε την βαθύτατη συγκίνησή του για την όλη εκδήλωση, που όπως είπε του θύμισε τα μαθητικά του χρόνια, ευχαρίστησε θερμότατα τους μαθητές και τους καθηγητές για την πρωτοβουλία τους και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ιεραποστολικό έργο στην Μαύρη Ήπειρο και ιδιαίτερα στη Σιέρα Λεόνε, προβάλλοντας και φωτογραφικά στιγμιότυπα.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στους μαθητές ημερολόγια τσέπης που έχει εκδώσει για το 2015 η Μητρόπολις Γουινέας.
Στην εκδήλωση παρέστη η Επόπτρια των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Βασιλική Παπαπέτρου.