[Ο Ταξιδιωτικός Σάκος]
003
elyths

 

ΟΤΤΩ ΤΙΣ ΕΡΑΤΑΙ
Άδειασα και ξαναγέμισα
τον ταξιδιωτικό μου σάκο.
«Μόνον τ’ απαραίτητα» είπα.
Κι ήταν αρκετά γι’ αυτή τη ζωή
- και για πολλές άλλες ακόμη.
 

Το Α’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού διοργανώνει αφιέρωμα στον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του (18 Μαρτίου 1996).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού (Αρσάκη 1) και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Σχολείου για τα 180 χρόνια από την ίδρυση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. 
Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Φ.Ε., καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης θα συνομιλήσει με την ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου για τον ποιητή και το έργο του και θα ακολουθήσει μουσικοποιητικό αναλόγιο από τους μαθητές του Σχολείου, με θέμα τον «Ταξιδιωτικό Σάκο, ΟΤΤΩ ΤΙΣ ΕΡΑΤΑΙ», τον οποίο έχει καταγράψει ο ποιητής στην συλλογή του «Ο μικρός ναυτίλος». (Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα)
Οι μαθητές θα «ανοίξουν τον ταξιδιωτικό σάκο» τού ποιητή, για να ανακαλύψουν τα «απαραίτητα» με τα οποία τον γέμισε ο ίδιος.
Μέσα απ’ αυτά θα αποκαλυφθεί ο ποιητής ως άνθρωπος, ως δημιουργός, ως Έλληνας και ως κοσμοπολίτης. Στίχοι από τα έργα του, αναλύσεις, και μελοποιήσεις θα πλημμυρίσουν το Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και θα αποτελέσουν τα «απαραίτητα» με τα οποία θα γεμίσει το σχολικό σακίδιο των μαθητών για να το φέρουν ως εφόδιο ζωής. 


Η Διευθύντρια
Αμαλία Μαυροειδή