Σε κλίμα κατάνυξης, η σχολική κοινότητα του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού γιόρτασε σύσσωμη την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στο Θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του ’40.
Η Διευθύντρια του σχολείου Νέλλη Παππά παρέλαβε την σημαία από τον περσινό σημαιοφόρο και νυν φοιτητή του Μετσοβίου ΠολυτεχνείουΓαβριήλ Ιωαννίδη και την παρέδωσε στην σημαιοφόρο για το σχολικό έτος 2023-24Σταυρούλα Κατσούνη. Την τελειόφοιτη σημαιοφόρο πλαισίωσαν ως παραστάτες με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων οι εξής μαθητές/μαθήτριες: Ασημομύτη Ηρώ, Παπαποστόλου Άννα (Γ’ λυκείου), Δρυμούση Ναταλία, Παπαδημητρίου Νεφέλη (Β’ λυκείου) και Χριστόφιλος Γεώργιος (Α’ λυκείου).


Στον λόγο της η Διευθύντρια μίλησε για την μορφή και τη σημασία της ελληνικής σημαίας, ενώ απευθύνθηκε με συγκίνηση τόσο στην σημαιοφόρο όσο και στους παραστάτες τονίζοντας τα μηνύματα της συμμετοχής τους στη γιορτή της σημαίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος-ιστορικός του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Γιάννης Καργάκος, ο οποίος με πλούσιο υλικό από φωτογραφίες, βίντεο, ήχους, μουσικές και ποικίλα ιστορικά στοιχεία ανέδειξε ενώπιον μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών τη σημασία του ΟΧΙ των Ελλήνων το 1940, αλλά και κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Κατέληξε καταχειροκροτούμενος ότι διαχρονικά η ελληνική παράδοση δε μάς διδάσκει…παράδοση, αλλά αντίσταση.
Εν συνεχεία, η σχολική κοινότητα παρακολούθησε πρωτότυπο θεατρικό από μαθητές/μαθήτριες του Β’ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού με τίτλο «Όψεις της μνήμης», που αναφερόταν σε εμβληματικά γεγονότα του ελληνοαλβανικού πολέμου, της Κατοχής και της Αντίστασης υπό το πρίσμα μιας σύγχρονης ομάδας μαθητριών.
Στο τέλος της εκδήλωσης και μετά τις οφειλόμενες προς τους συντελεστές της συγκινητικής γιορτής ευχαριστίες της Διευθύντριας κ. Παππά και τα χειροκροτήματα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου τραγούδησαν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.