Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συμμετείχε για μια ακόμη φορά στο 9ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών ATSMUN (Arsakeia Tositseia Schools Model United Nations Conference), που διεξήχθη στην Πάτρα από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023 με θέμα «Συνεργασία, Πρόληψη, Ψυχική Ανθεκτικότητα – Ο κόσμος σε μια κρίσιμη καμπή: θάρρος ή αλήθεια;» (C.P.R. Cooperation Prevention Resilience - The world at breaking point: truth or dare?). Το συνέδριο των Αρσακείων Σχολείων Πατρών (ATSMUN), μετά από ετήσια αξιολόγηση, έχει τη διεθνή πιστοποίηση από τον Διεθνή Οργανισμό Πιστοποίησης Μαθητικών Συνεδρίων Ο.Η.Ε. Φέτος συμμετείχαν 650 μαθητές από σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού, γεγονός που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.


Οι μαθητές της Β’ τάξης, Βλάχου Ελένη, Καρτάνου Κυριακή, Καρτέρης Παύλος-Νικηφόρος, Κωστοπούλου Βασιλική, Μπακόλα Αγάθη, Ρουμελιώτη Άνθια, Τσόγκα Στυλιάνη-Άννα και Χατζηφωτεινού Μαρία-Σοφία και οι μαθητές της Α΄ τάξης, Αρχοντάκης Μιχαήλ, Μπρέμς Αλέξανδρος, Δερνιτσιώτης-Ούλμαν Λεωνίδας και Χαραλαμπάκης Εμμανουήλ εκπροσώπησαν το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρουμανία σε διάφορες επιτροπές, όπου συζήτησαν θέματα πολιτικού, οικονομικού, περιβαλλοντικού, κοινωνικού, νομικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η μαθήτρια της Β΄ τάξης, Παπαδοπούλου Δόμνα-Ιωάννα συμμετείχε ως Judge (δικαστής) στο ICJ (International Court of Justice), ενώ η μαθήτρια της Β΄ τάξης, Δρυμούση Ναταλία, συμμετείχε ως Tony Stark (Iron Man) στην πρωτότυπη επιτροπή Marvel. Oι σύνεδροι συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου στις επιμέρους επιτροπές και επεξεργάστηκαν τα θέματα των επιτροπών προτού καταλήξουν στα τελικά ψηφίσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές της Β΄ τάξης, Δαράκης Αργύριος, Παπαδημητρίου Μαρία-Νεφέλη και Ποντικάκου Μαρία-Ελπίδα, συμμετείχαν στο συνέδριο ως αντιπρόεδροι επιτροπών και ο μαθητής της Γ’ τάξης, Κάκιας Αναστάσιος, συμμετείχε ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των ΗΕ. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν και να συζητήσουν θέματα παγκόσμιας εμβέλειας, να εξοικειωθούν με τους κανόνες της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και να εξασκήσουν τις ρητορικές τους δεξιότητες και γλωσσικές ικανότητες στα Αγγλικά, επίσημη γλώσσα του συνεδρίου. Όλοι οι μαθητές εργάστηκαν με ζήλο και επαγγελματισμό και κάποιοι κατάφεραν να διακριθούν ως Best Delegates στις επιμέρους επιτροπές τους.
Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγήτριες Αγγλικής Γλώσσας-MUNmentors και υπεύθυνες του προγράμματος , Μαρία Δαφνή και Μαρία Παππά.