Print

Μεικτή ομάδα μαθητών από το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Πατρών συμμετείχε στο 1ο Διασχολικό Hackathon 2023, που πραγματοποιήθκε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023 στο St Cathrine’s School στη Λυκόβρυση Αθηνών, με τίτλο «StCatsHacks2023».
Πρόκειται για έναν αγώνα στον οποίο μαθητές γυμνασίων και λυκείων που ενδιαφέρονται για εφαρμογές STEM συγκεντρώθηκαν στο Βρετανικό Σχολείο τής Αγίας Αικατερίνης για διήμερο διαγωνισμό προγραμματισμού. Σε πενταμελής ομάδες, με πρόσβαση σε εφαρμογές STEM και Ρομποτικής και με την καθοδήγηση αφοσιωμένων μεντόρων, οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν καινοτόμα προγράμματα υπολογιστών τα οποία αξιολογήθηκαν ως προς τη λειτουργικότητα και την εφαρμογή τους στον πραγματικό κόσμο. Η καινοτομία τού Hackathon είναι ότι όλη η διαδικασία πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια τού διαγωνισμού από την πρώτη ιδέα καινοτομίας μέχρι την υλοποίηση τύς εφαρμογής.
Στην ενότητα «Hack the box» οι μαθητές Μιχάλης Κούσκουρης και Κωνσταντίνος Αμαρατίδης κατέλαβαν τη θέση και διακρίθηκαν μεταξύ άλλων στο Hackathon 2023.
Τους μαθητές προετοίμασε ο κ. Χ. Ζώτος, καθηγητής Πληροφορικής, και συνόδευσε ο κ. Ν. Γιαννακόπουλος, χημικός ΜSc-Med.
Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο https://stcatshacks.org/