Print
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος πραγματοποιείται στο Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου και Οργάνωσης Μελέτης για τους μαθητές τής Α΄ τάξης. Σκοπός τού προγράμματος, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική - Ψυχολογική Υπηρεσία τής Φ.Ε., είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των παιδιών ως προς την αποδοτικότερη αξιοποίηση τού χρόνου τους, ώστε και να ανταποκρίνονται στις σχολικές και εξωσχολικές τους υποχρεώσεις, αλλά και να περνούν καλύτερα στον ελεύθερό τους χρόνο.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τού πρώτου τριμήνου. Στην αρχή τής πρώτης συνάντησης οι μαθητές μίλησαν στην τάξη, αλλά και άκουσαν τους συμμαθητές τους να μιλούν για τις ποικίλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν, για τις μεθόδους μελέτης που χρησιμοποιούν και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή διαχείριση τού χρόνου τους. Στη συνέχεια, μέσω τής παρουσίασης που έγινε με τη χρήση διαδραστικού πίνακα, επισημάνθηκαν οι παράγοντες που δυσχεραίνουν τις προσπάθειές τους και οι δυσλειτουργικές αντιλήψεις σχετικά με τη διαχείριση των ποικίλων υποχρεώσεών τους. Τέλος, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, θα ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση με τους μαθητές για την ολοκλήρωση τού προγράμματος.
Το πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου και Οργάνωσης Μελέτης οργανώνεται και υλοποιείται από την κ. Κατερίνα Σουφλιά, καθηγήτρια - σύμβουλο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, και την κ. Ξένια Παρασκευοπούλου, σχολική ψυχολόγο και Υπεύθυνη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.