Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τής συνεργασίας τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν δίωρες ενημερωτικές συναντήσεις τού καθηγητή-συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελή Κατηνιώτη με τους μαθητές των τριών κατευθύνσεων τής Γ΄ τάξης τού Σχολείου.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον κ. Κατηνιώτη να αναλύει το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και να ενημερώνει για τις Σχολές και τα τμήματα των Α.Ε.Ι. και των Α.Τ.Ε.Ι. στα οποία οδηγεί η φοίτηση σε καθεμία από τις τρεις κατευθύνσεις.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές, στην αρχή κάθε συνάντησης, ενημερώθηκαν για τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας ανά επιστημονικό πεδίο, τον τρόπο υπολογισμού των μορίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη διαδικασία εξέτασης των ειδικών μαθημάτων.
Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, οι μαθητές τής θεωρητικής κατεύθυνσης παρακολούθησαν την ανάλυση για τα τμήματα τού 1ου (Νομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές επιστήμες, καθώς και Παιδαγωγικές Σχολές) και τού 3ου (επιστήμες Υγείας) επιστημονικού πεδίου. Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, οι μαθητές τής τεχνολογικής κατεύθυνσης παρακολούθησαν την ανάλυση για το 2ο (Θετικές επιστήμες, Πληροφορική και Γεωπονικές Σχολές), το 4ο (Πολυτεχνικές Σχολές και λοιπές Σχολές τεχνολογικού προσανατολισμού) και το 5ο επιστημονικὀ πεδίο (επιστήμες Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών). Τέλος, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, οι μαθητές τής θετικής κατεύθυνσης ενημερώθηκαν για τις πανεπιστημιακές Σχολές και τα τμήματα τού 2ου, τού 3ου, τού 4ου και τού 5ου επιστημονικού πεδίου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην περιγραφή των κατευθύνσεων/τομέων, ενδεικτικών μαθημάτων τού προγράμματος σπουδών και των τομέων απασχόλησης που προσφέρουν τα πανεπιστημιακά τμήματα, ιδιαιτέρως εκείνα που εδρεύουν στην πρωτεύουσα.
Η ενημερωτική αυτή συνάντηση υπήρξε ιδιαιτέρως ευεργετική για τους μαθητές, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα κληθούν να λάβουν σύντομα σχετικά με την εκπαιδευτική και την επαγγελματική τους πορεία μετά την αποφοίτησή τους από το λύκειο.