Εκτύπωση
Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, ώρα 15.00-19.00, δεκαέξι μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν στο πρόγραμμα τού Μουσείου Ηρακλειδών «STEM για κορίτσια», συνοδευόμενες από τη διευθύντρια του Σχολείου κ. Ελ. Βιτζηλαίου και την υποδιευθύντρια κ. Μ. Παπαχλιμίντζου.
Το πρόγραμμα είναι προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Ηρακλειδών με τη Διεθνή Οργάνωση Greenlight for girls asbl (g4g) και έχει απώτερο σκοπό την ενθάρρυνση κοριτσιών ηλικίας 11-15 ετών να ακολουθήσουν τις θετικές επιστήμες (STEM-Science, Technology, Engineering, Mathematics), προσφέροντας γνώση και μοναδικές διαδραστικές περιπέτειες.
Οι μαθήτριες παρακολούθησαν τρία εργαστήρια.
-  στο α΄ έγιναν μικρές βιολόγοι και μέσα από το πείραμα που εκτέλεσαν έφτιαξαν κολιέ με το DNA τους
- στο β΄ εργαστήριο εξοικειώθηκαν με τη μορφή τής γυναίκας επιστήμονος μέσα από το εξώφυλλο ενός περιοδικού που οι ίδιες δημιούργησαν
- στο γ΄ εργαστήριο έμαθαν για την Υπατία, την πρώτη γυναίκα μαθηματικό, και μελέτησαν πιθανότητες μέσα από απλά και διασκεδαστικά παιχνίδια.
Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα τα κορίτσια πέρασαν τέσσερεις ώρες γεμάτες έμπνευση, διαδραστικότητα και διασκέδαση που προσφέρονται μέσα από τις θετικές επιστήμες.