Εκτύπωση
Τον μήνα Φεβρουάριο 2016, σε συνέχεια των δράσεων στο πλαίσιο τής διαθεματικής ενότητας “Μια εικόνα, χίλιες λέξεις…συναισθήματα σωρό!", οι μαθητές τής Δ΄1 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης πήραν μέρος σε σειρά δράσεων με τίτλο «Εικόνα και συναίσθημα». Με αφορμή το μάθημα των Ελληνικών και αφού επεξεργάστηκαν, από το βιβλίο τού Ανθολογίου, το ποίημα τού Γ. Μαρίνου «Το τραγούδι τού κλόουν», αναζήτησαν τα συναισθήματα ενός κλόουν. Πίσω από την εικόνα που προβάλλει ο κλόουν, το ζωγραφισμένο χαμόγελο, τις αστείες γκριμάτσες, τις γκάφες, ο ίδιος μπορεί να νιώθει θλίψη, λύπη, κούραση, αλλά και χαρά, συγκίνηση, ολοκλήρωση.
Οι μαθητές συζήτησαν, ανακάλυψαν, ζωγράφισαν και αποτύπωσαν στο χαρτί τα συναισθήματα τού κλόουν και γενικεύοντας διαπίστωσαν ότι πολλές φορές οι άνθρωποι δεν εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους.
Στη συνέχεια, οι μαθητές και των δύο τμημάτων τής Δ΄ τάξης, με τη βοήθεια τής δασκάλας τους κ. Κοράκη, κατασκεύασαν δύο υπέροχους κλόουν. Τους «στόλισαν» με τα όνειρά τους και ευχήθηκαν μαζί με τις δασκάλες τους σε όλους «Όλα τα όνειρα να πετάξουν ψηλά, παρέα με τους ανέμελους, πολύχρωμους χαρταετούς!».