Εκτύπωση

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, με ιδιαίτερο ζήλο, τα παιδιά τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης προετοίμασαν τη μεγάλη εθνική εορτή τής 28ης Οκτωβρίου.

Με αφορμή το βιβλίο «Το έπος τού 1940», τής Π. Μωραΐτου και Μ. Μωραΐτου, οι μικροί μαθητές μυήθηκαν στο πνεύμα εκείνης τής εποχής.

Στη συνέχεια  συνέλεξαν φωτογραφικό υλικό και έφτιαξαν ταμπλό, με το οποίο πλαισίωσαν τη γιορτή τους, που πραγματοποιήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τής Θεατρικής Αγωγής.

Στον χώρο αυτό τα παιδιά με ποιήματα, τραγούδια, που είχαν διδαχτεί στο μάθημα τής Μουσικής, και κείμενα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους το χρονικό εκείνης τής περιόδου, από την εισβολή των εχθρών ώς την απελευθέρωση.

Τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους αποτύπωσαν στο τετράδιο Γραπτής Έκφρασης, ενώ στο μάθημα τής Πληροφορικής διακωμώδησαν την ιστορία τού γίγαντα και τού νάνου...

Στο μάθημα τής Ελληνικής Παράδοσης κατασκεύασαν σημαιούλες για την παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην αυλή τού Σχολείου.

Συμμετέχοντας σε όλες αυτές τις δράσεις οι μαθητές τής Β΄ τάξης ευαισθητοποιήθηκαν, γνώρισαν τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ιστορία μας και ένιωσαν εθνικά υπερήφανοι.