Εκτύπωση

Οι μαθητές τής Ε΄2 τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσίτσειου Δημοτικού Εκάλης, στις 8 Απριλίου 2022, εξέδωσαν το 1ο φύλλο τής εφημερίδας τους με τίτλο “ Μικροί - Μεγάλοι Ρεπόρτερ".
Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής πραγματοποίησαν τις εκλογές τού τμήματος και επέλεξαν το προεδρείο τους, το οποίο έσπευσε, με τη συνδρομή όλων, να κάνει πράξη τις “προεκλογικές εξαγγελίες” του...

Όλοι οι μαθητές υπέβαλαν προτάσεις και συμμετείχαν στην υλοποίηση τους. Έτσι, έκαναν ανακύκλωση, συγκέντρωσαν πλαστικά καπάκια για φιλανθρωπικό σκοπό και ο καθένας τους έγραψε ένα ενδιαφέρον άρθρο σχολιάζοντας και αποτυπώνοντας δράσεις και στιγμιότυπα τής σχολικής τους ζωής.

Στην εφημερίδα τους περιέλαβαν αναδρομή των μηνών που πέρασαν και των δραστηριοτήτων στις οποίες έλαβαν μέρος. "Συμμετοχή" και "συνεργασία" ήταν οι λέξεις που κυριάρχησαν. 

Γιορτές, παρελάσεις, επισκέψεις σε μουσεία, εμπειρίες που τους συνεπήραν καταγράφηκαν.

Παράλληλα, οι μαθητές μοιράστηκαν με τα υπόλοιπα μέλη τής ομάδας τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους, φωτογράφισαν τα κατοικίδιά τους και αποκάλυψαν τα ταλέντα τους.

Ιστορίες που έκαναν όλους τους αναγνώστες να γελάσουν, αλλά και να συγκινηθούν.