Εκτύπωση

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Τοσιτσείου-Αρσακείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν τον μεγαλύτερο Βοτανικό Κήπο τής Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδους.
Αρχικά οι μαθητές περπάτησαν στα μονοπάτια αυτού τού "ζωντανού μουσείου", όπως το αποκαλούν οι επισκέπτες του, γνώρισαν διάφορα δέντρα, θάμνους και ανθοφόρα φυτά και μαγεύτηκαν από τις λιμνούλες με τα νούφαρα, τα νερόκρινα και τη Lemna minor (φακή τού νερού).


Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια ελιά εννιακοσίων ετών και να ξαποστάσουν στη σκιά μιας εντυπωσιακής δάφνης.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το βιωματικό φυτώριο τού κήπου, όπου γνώρισαν τους τρόπους αναπαραγωγής των φυτών και με σπόρους, που τους δόθηκαν, φύτευσαν τα δικά τους φυτά και έμαθαν σημαντικές πληροφορίες για τη φροντίδα και την ανάπτυξή τους.
Επίσης, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν κάκτους, παχύφυτα, τροπικά και υποτροπικά φυτά στο μικρό θερμοκήπιο τού κήπου.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια δασικής αναψυχής και κινητικών δεξιοτήτων, όπως παιχνίδια ισορροπίας, αναρρίχησης, στόχου και δυναμικής, κάτω από τη σκιά των πεύκων μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον.