Εκτύπωση

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο, για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Για ένα κλαδί αγριελιάς».

Αρχικά ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις με ιστορικά τεκμήρια και κειμήλια από το αρχαίο παρελθόν μέχρι σήμερα.

Γνώρισαν την πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και κατανόησαν τη σπουδαιότητα τής ευγενούς άμιλλας ως πανανθρώπινης αξίας.

Επίσης, απέδωσαν φόρο τιμής στους Έλληνες αθλητές και γνώρισαν τους Έλληνες ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες που απέσπασαν μετάλλια.

Εκπαιδευτικός στόχος τού μουσείου είναι να μεταλαμπαδεύσει στις νέες γενιές τις αξίες τού Ολυμπισμού, να τους παρουσιάσει τους αθλητές, τους ήρωες τού Ολυμπιακού Κινήματος, να τους εμπνεύσει, και να τους παρακινήσει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συμμετοχή των μαθητών σε ένα εργαστήρι χειροτεχνίας, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τής αρχαιότητας μέσα από ένα παιχνίδι με παραστάσεις των αρχαίων αθλημάτων, καθώς και το σύμβολο τής νίκης, τον κότινο, το στεφάνι αγριελιάς που έπαιρναν ως έπαθλο οι Ολυμπιονίκες.

Η επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων στο μάθημα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και, συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα «Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη: Πέντε κύκλοι, ένας κόσμος!», και ήταν μια μοναδική βιωματική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.