Εκτύπωση
Οι μαθητές των Α΄3 και Α΄4 τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, επισκέφθηκαν τον ανακαινισμένο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
Ο εφημέριος, πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός, υποδέχθηκε τους μαθητές, τους μίλησε για την ιστορία και την αρχιτεκτονική τού κτηρίου, την αγιογράφηση και τους συμβολισμούς της και απάντησε σε ερωτήσεις τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Αγία Φιλοθέη και τον Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριο Ε΄, τα σκηνώματα των οποίων φυλάσσονται εντός τού Μητροπολιτικού Ναού.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν ακόμη το μικρό ναό τού Αγίου Ελευθερίου, που βρίσκεται δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, εγγεγραμμένης σταυροειδούς βασιλικής με τρούλο αθηναϊκού τύπου. Στη δόμησή του ο ναός διασώζει αξιόλογο αριθμό μαρμάρινων στοιχείων αρχαιοελληνικών και ρωμαϊκών κτηρίων.
Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Παναγιώτα Θεοδωροπούλου (Αγγλικών), Κυριακή Πρεβενιού (Καλλιτεχνικών) και Λάσκαρης Ιατρόπουλος (θεολόγος).