Εκτύπωση

Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης τίμησε την επέτειο τής εξέγερσης των φοιτητών τού Πολυτεχνείου.

Αρχικά οι μαθητές, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα κατά τής πανδημίας, παρακολούθησαν στα τμήματά τους βίντεο σχετικό με τα ιστορικά γεγονότα τής περιόδου 1967-1974, δηλαδή από την επιβολή τής δικτατορίας μέχρι την πτώση της και την αποκατάσταση τής Δημοκρατίας, με έμφαση στα γεγονότα τού Πολυτεχνείου το 1973, στον αγώνα των φοιτητών κατά της χούντας αλλά και στην κυπριακή τραγωδία το 1974.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον Γιάννη Ρίτσο, τον Γεώργιο Σεφέρη και τον Μίκη Θεοδωράκη, η μουσική και τα τραγούδια τού οποίου ακούστηκαν στο βίντεο.

Την επιμέλεια τής παρουσίασης είχε η οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς κ. Ευθυμία Σκιαδά, Γιάννη Βογιατζή και Λάσκαρη Ιατρόπουλο.

Εν συνεχεία προβλήθηκε στους μαθητές η ταινία τού Παντελή Βούλγαρη «Το Χρονικό της Δικτατορίας 1967-1974».

Στόχος τού εορτασμού ήταν οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι η ελευθερία, η δημοκρατία και η παιδεία αποτελούν υψηλά ιδανικά και ότι ο αγώνας για την κατάκτησή τους είναι συνεχής και απαιτεί θυσίες...