Εκτύπωση

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το Εργαστήριο για την Επιχειρηματικότητα στη Σχολική Εκπαίδευση που συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου.

 

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία χάρη στις συστηματικές ενέργειες της Διεύθυνσης του Αρσακείου Γυμνασίου και στο εργαστήριο εκπροσωπήθηκαν όλα τα σχολεία της πόλης, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά σε αντίστοιχα εργαστήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων υλοποιεί προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας εδώ και επτά χρόνια, με σημαντικές επιτυχίες, και αποτελεί κατ' ουσίαν τον πυλώνα σχολικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και διά στόματος του υπευθύνου του προγράμματος. Επίσης, η διοργάνωση του εν λόγω εργαστηρίου στο Αρσάκειο Ιωαννίνων αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία από το γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα έχει ενταχθεί από φέτος στα εργαστήρια δεξιοτήτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, συνεπώς ο ρόλος του Αρσακείου Γυμνασίου λόγω της μακράς εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει καθίσταται κομβικός.

Το Εργαστήριο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν δράσεις επιχειρηματικότητας στα σχολεία τους.
Στόχοι του Εργαστηρίου ήταν οι εκπαιδευτικοί:
(α) να συνεργαστούν και να αλληλοεπιδράσουν ώστε να αντιληφθούν τον ρόλο του εκπαιδευτικού στο πλαίσιο ενός προγράμματος σχολικής επιχειρηματικότητας,
(β) να γνωρίσουν πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί από άλλους συναδέλφους, σε συνεργασία με εθελοντές-μέντορες,
(γ) να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού JA Greece (https://jagreece.org/).

Παρόντες από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων στην εκδήλωση ήταν ο κ. Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Δ/ντής και οι κ. Ελένη Χελιώτη και Ιωάννα Κυπριώτη, Δ/ντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και στέλεχος του ΣΕΝ αντίστοιχα, οι οποίες παρουσίασαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σωματείου και πραγματοποίησαν τη βιωματική δραστηριότητα «Εμπνέοντας, προετοιμάζοντας και υποστηρίζοντας τους μαθητές για μια ομαδική δράση επιχειρηματικότητας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αν. Καθηγητής του Τμ. Οικονομικών Επιστημών κ. Γεώργιος Γκωλέτσης, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ02 και παιδαγωγικής ευθύνης του Σχολείου μας, κ. Μαρούλα Παπαευσταθίου, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ80 κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος και πλήθος εκπαιδευτικών.