Εκτύπωση
Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2016 διεξήχθησαν στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού οι συνεντεύξεις για την επιλογή προέδρων και αντιπροέδρων που θα ηγηθούν των επιτροπών στο 1o Διεθνές Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, από 18 έως 21 Φεβρουαρίου 2016.
Το επίπεδο των υποψηφίων ήταν υψηλό, καθώς στην πλειοψηφία τους προέρχονταν από αγγλόφωνα σχολεία, όπως τα  St. Catherine’s, Byron College, Campion School κ.ά.
Η επιτροπή των εξεταστών αποτελούνταν από τη Συντονίστρια τού Αγγλικού Τμήματος κ. Ασπασία Κοντογιάννη και τις καθηγήτριες Αγγλικής κ. Αγγελική Τζαμάλη και  Κρυσταλία Βερέβη από τα Σχολεία τού Ψυχικού και κ. Όλγα Βαγιανού και Πολυξένη Κουτσιλιέρη, από τα Σχολεία τής Εκάλης.
Οι ερωτήσεις αφορούσαν στα διεθνή θέματα και στις παγκόσμιες εξελίξεις σε ζητήματα όπως ο πόλεμος στη Συρία, η εμπλοκή τής Σοβιετικής Ένωσης, η Διεθνής Συνδιάσκεψη στο Παρίσι για το Κλίμα κ.ά.
Οι υποψήφιοι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και σε πολλές περιπτώσεις η επιλογή ήταν δύσκολη. Παρόλ'  αυτά η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και επελέγησαν οι ικανότεροι.