Εκτύπωση

Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία, έχει ως βασικό σκοπό να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους μαθητές στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού.

Το φετινή χρονιά το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, συμπράττοντας ξανά με το Γυμνάσιο Κατσικάς, γιόρτασε την 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023.

75 μαθητές από τα δύο σχολεία, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν διαδικτυακά δύο κορυφαίους αθλητές, τον σύγχρονο Άτλαντα του παγκόσμιου αθλητισμού, Πύρρο Δήμα, ο οποίος μίλησε για την πορεία του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και πως κατάφερε να κατακτήσει 4 Ολυμπιακά μετάλλια και να μείνει στην ιστορία ως ο πιο επιτυχημένος αθλητής της Άρσης Βαρών αλλά και την Δώρα Γκουντούρα, η οποία ενσαρκώνει το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού. Η Δώρα Γκουντούρα είναι 3η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας στην σπάθη γυναικών, μίλησε για την εμπειρία της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και για το πως συνδυάζει τις σπουδές της με τον πρωταθλητισμό.

Η ημέρα συνεχίστηκε με βόλεϊ, σκυταλοδρομία και αγώνα ποδοσφαίρου σε κλίμα ενθουσιασμού, ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας.

Την οργάνωση και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων τής ημέρας ανέλαβαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλης Καλτσής (από το Αρσάκειο) και Βαγγέλης Μάντζιος (από το Γυμνάσιο Κατσικάς).

Ήταν μια υπέροχη ημέρα αθλητισμού που μας δίδαξε πολλά!