Εκτύπωση
Χριστουγεννιάτική συναυλία από μαθητές των Αρσακείων Σχολείων Πατρών πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στον ιερό ναό τού Αγίου Ανδρέου εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και μίλησε επικαίρως.
Στο πρώτο μέρος τής συναυλίας η χορωδία από μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Δημοτικού, υπό τη διεύθυνση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Πέπης Σουβαλιώτη, απέδωσε τα άσματα «Minuit Chretiens, Χριστός Σωτήρ», σε μουσική Adolphe Adam και ελληνικούς στίχους Πωλ Μενεστρέλ, και «Angels Carol, Κάλαντα των Αγγέλων», σε μουσική John Rutter και ελληνικούς στίχους Πέπης Σουβαλιώτη. Σολίστ ήταν η Χρυσούλα Θεοδοσοπούλου.
Στο δεύτερο μέρος η χορωδία τού Γυμνασίου και τού Λυκείου, αποτελούμενη από 125 μαθητές και μαθήτριες, υπό τη διεύθυνση τού θεολόγου – μουσικού κ. Σπύρου Σκιαδαρέση, απέδωσε βυζαντινούς ύμνους από τον επίκαιρο εορταστικό κύκλο τής Γέννησης, τής Περιτομής, τής Υπαπαντής και τής Βάπτισης τού Θεανθρώπου. Το μουσικό μέρος διανθίσθηκε με απαγγελίες σχετικές με το πνεύμα των εορτών.
   Στο τρίτο μέρος τής συναυλίας η χορωδία, αποτελούμενη από 200 μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, υπό τη διεύθυνση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Λάρας Λυμπεροπούλου, ερμήνευσε παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων, τής Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων από τα Επτάνησα. Η συγκεκριμένη γεωγραφική επιλογή έγινε με αφορμή το γεγονός ότι το νέο έτος 2014 συμπληρώνονται 150 έτη από την ένωση των Ιονίων νήσων με την Ελλάδα.
Την επιμέλεια τής εκδηλώσεως (διδασκαλία των ύμνων και διεύθυνση τής χορωδίας) είχε ο θεολόγος – μουσικός κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, με τη συνεργασία των καθηγητριών Μουσικής κ. Πέπης Σουβαλιώτη και Λάρας Λυμπεροπούλου. Τον σχεδιασμό των εντύπων, με λεπτομέρειες από τον μωσαϊκό διάκοσμο τού δαπέδου τού νέου ιερού ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, είχε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Λέλα Στασινοπούλου και την επιμέλεια των ισοκρατημάτων ο φιλόλογος κ. Στέφανος Σκαρπέλλος.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωποι τού Δημοτικού Συμβουλίου, η προϊσταμένη τής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας κ. Χριστοπούλου και πλήθος κόσμου.