Εκτύπωση

Ξεκίνησαν οι κινητικότητες μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  "Health and Learning Lifestyle", που αφορά στην άθληση και τον τρόπο ζωής μαθητών, γονέων και καθηγητών.

Η καθηγητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών κ. Σταματία Ανδρωνά και Χρήστος Ζώτος ταξίδεψαν στο Μποτοσάνι τής Ρουμανίας, όπου συνάντησαν τους ετέρους τού προγράμματος από τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ολλανδία.

Στη συνάντηση τέθηκαν οι στόχοι τού προγράμματος για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς και οι κινητικότητες έως το τέλος τού προγράμματος.

Ήταν μια επιτυχής συνάντηση, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον και με άριστη προετοιμασία τής ελληνικής συμμετοχής από τους καθηγητές που συμμετείχαν, σε συνεργασία με την κ. Άννα Χαλκίδη.

 Να σημειωθεί, επίσης, ότι στο πλαίσιο τού προγράμματος οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν και για το σύστημα Lu Playground, που είναι εγκατεστημένο στο Σχολείο μας, και το οποίο μετατρέπει τη μάθηση σε διασκέδαση και παράλληλα αφορμή για φυσική άσκηση.

Με την αγορά τού συστήματος το Αρσάκειο Πάτρας εντάσσεται σε μια μικρή ομάδα σχολείων που θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν και να ανταγωνίζονται on line σε έναν απεριόριστο αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Λίγα λόγια για το σύστημα:

Στο σύστημα 
Lu Playground ένας υπολογιστής και ένας βιντεοπροβολέας μετατρέπουν έναν ολόκληρο τοίχο σε διαδραστικό πίνακα μάθησης!
Υποστηριζόμενο από φωτισμό και μεγάφωνα το Lu Playground μαγεύει κάθε μαθητή που το δοκιμάζει.
Σε συνεχή σύνδεση με το διαδίκτυο δίνει απεριόριστες δυνατότητες στον εκπαιδευτικό κάθε γνωστικού αντικειμένου, καθώς μπορεί να προετοιμάσει ένα ολόκληρο παιχνίδι μάθησης στο σπίτι του και να το εφαρμόσει την επόμενη ημέρα στο Σχολείο.
Έως τώρα αρκετές τάξεις του Γυμνασίου έχουν δοκιμάσει τις δυνατότητές του, αλλά οι τάξεις που δείχνουν τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό είναι οι τάξεις τού Δημοτικού...
Η αγορά του συστήματος Lu Playground καλύφθηκε εξολοκλήρου από το Erasmus+ Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα τού Γυμνασίου "Healthy and Learning Lifestyl" (HaLL).
Την εγκατάστασή του επιμελήθηκε ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Χρήστος Ζώτος.