Εκτύπωση
Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρουσίασαν το διαθεματικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Ο φίλος μας ο ήλιος…» στο θέατρο των Σχολείων.
Οι δασκάλες κ. Μ. Βενιεράκη, Αι. Σπέντζου και Κ. Πατεράκη παρουσίασαν σε διαφάνειες τις δράσεις που υλοποιήθηκαν σε όλα τα μαθήματα κατά τη διάρκεια τής χρονιάς. Οι μικροί μαθητές δούλεψαν ατομικά και ομαδικά, συνειδητοποίησαν ότι ο ήλιος είναι πηγή ζωής και έμαθαν τι πρέπει να προσέχουν και πώς να κάνουν παρέα με ασφάλεια όλο τον χρόνο με τον φίλο μας τον ήλιο. Συνδυάζοντας όλα όσα έμαθαν έφτιαξαν ένα lapbook, ένα βιβλίο γνώσεων με θέμα τον ήλιο.
Οι μαθητές και των τριών τμημάτων συμμετείχαν σε ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Στη γειτονιά τού Ήλιου…». Τα παιδιά με κέφι, ζωντάνια και ενθουσιασμό παρουσίασαν το ηλιακό σύστημα, τις 4 εποχές τού χρόνου καθώς και τις επιπτώσεις τής ηλιακής ακτινοβολίας, θυμίζοντάς σε όλους τι πρέπει να προσέχουμε.
Τα τραγούδια που ακούστηκαν στη γιορτή δίδαξε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Φ. Σακλαρίδου, ενώ τα σκηνικά επιμελήθηκε ο κ. Α. Στρατούδης. Τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία των ρόλων ανέλαβε η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Α. Κοντού. Τις χορογραφίες δίδαξαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Δ. Μαστοράκη και Μ. Τσούνα. Την επιμέλεια τής εκδήλωσης είχαν οι δασκάλες τής Α΄ τάξης, ενώ η διευθύντρια κ. Έλενα Σταυροπούλου συντόνισε όλες τις προετοιμασίες για την εκδήλωση.
Στην είσοδο τού θεάτρου εκτέθηκαν οι πρωτότυπες εικαστικές δημιουργίες των παιδιών με θέμα τον Ήλιο, τις 4 εποχές και το ηλιακό σύστημα.