Εκτύπωση
Οι καθηγήτριες Γαλλικών των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού κ. Αγγελική Γεωργακοπούλου, Όλγα Δασκαλοπούλου και Έρη Λιάκου συμμετείχαν ως εισηγήτριες στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή με θέμα «Ανθρωπιστικές επιστήμες, εκπαίδευση, κοινωνία και πολιτική παιδεία». Το συνέδριο οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) και πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης από 5 έως 7 Μαΐου 2017.
Η εισήγησή τους, με τίτλο «Αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη: από την τάξη των Γαλλικών σε μια κοινωνία ευαισθητοποιημένων πολιτών», τιμήθηκε με διάκριση για εργασία με αντικείμενο τη Διδακτική Ξένων Γλωσσών από την Επιστημονική Επιτροπή τού Συνεδρίου, και συγκεκριμένα από τον καθηγητή τού Πανεπιστημίου τού Bielefeld τής Γερμανίας Hans-Uwe Otto.
Στο συνέδριο συμμετείχαν καθηγητές πανεπιστημίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σχολικοί σύμβουλοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων. Το διδακτικό σενάριο το οποίο παρουσιάστηκε διακρίθηκε για την πρωτοτυπία τού θέματος, τη μέθοδο, το περιεχόμενο και τα συμπεράσματά του. Οι προτεινόμενες δραστηριότητες απευθύνονται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου επιπέδου Β1, είναι γλωσσικές, επικοινωνιακές, δημιουργικές, διαθεματικές και πολιτισμικές και έχουν απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές στην έννοια τής αλληλεγγύης και να τους κινητοποιήσουν συμβάλλοντας στη δημιουργία αυριανών υπεύθυνων πολιτών.