Εκτύπωση
Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, που διδάσκονται την αγγλική γλώσσα, γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με ποικίλες δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν μικρής διάρκειας βίντεο με απλές συνομιλίες ανάμεσα σε ανθρώπους που μιλούν και τραγουδούν σε διάφορες γλώσσες.
Οι μικρότεροι μαθητές κατέγραψαν σε φυλλάδιο αγαπημένες τους λέξεις στις τρεις γλώσσες που διδάσκονται στο Σχολείο (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά).
Επίσης, αναζήτησαν, κατέγραψαν και ζωγράφισαν αγγλικές λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνά στην ελληνική γλώσσα, όπως cake, computer, delivery, supermarket κλπ.
Οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων πληροφορήθηκαν για την ιστορία και τη σπουδαιότητα τής Ελληνικής γλώσσας, καθώς και την επίδραση που αυτή είχε στην εξέλιξη των ευρωπαϊκών γλωσσών.
Φιλοτέχνησαν bilingual trees (δίγλωσσα δέντρα), των οποίων τα φύλλα γέμισαν με αγγλικές λέξεις που έχουν ελληνική ρίζα, όπως philosophy, biology, Europe κλπ.
Επέλεξαν, επίσης, αγγλικές ιδιωματικές φράσεις που περιέχουν λεξιλόγιο χρωμάτων, για να εκφράσουν διαθέσεις και συναισθήματα.  Κατόπιν τις αποτύπωσαν στο χαρτί ως ζωγραφιά και περιγραφική πρόταση.
Με τις εργασίες τους δημιούργησαν ένα πολύ μεγάλο κολλάζ σε ταμπλό τού Σχολείου, όπου και φωτογραφήθηκαν με ενθουσιασμό.