Εκτύπωση

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού παρακολούθησαν την παράσταση «Ειρήνη» τού Αριστοφάνη, σε διασκευή και σκηνοθεσία τού Βασίλη Μαυρογεωργίου, στην Παιδική Σκηνή τού Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Η ευφάνταστη, γεμάτη χιούμορ παράσταση έδινε έμφαση στους υψηλής τεχνικής θεατρικούς μηχανισμούς τού Αριστοφάνη. Η ομορφιά τής ελευθερίας, η δύναμη τής ομαδικότητας, τής ομόνοιας, τής αλληλεγγύης, τού σεβασμού απέναντι στον συνάνθρωπο και τη φύση αναδείχθηκαν με γέλιο, κέφι, φαντασία, χορό και τραγούδια, σε ζωντανή μουσική τού Νίκου Κυπουργού και στίχους Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Σε μια ταραγμένη και αβέβαιη εποχή, η παράσταση αυτή ευαισθητοποίησε τους μικρούς μαθητές σχετικά με το πόσο πολύτιμη είναι η ειρήνη και πόσο σημαντικό είναι να τη διεκδικούμε, να την κατακτάμε και να την προστατεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τα παιδιά απόλαυσαν τους αστείους διαλόγους, γέλασαν με την ψυχή τους, εντυπωσιάστηκαν από τη σκηνοθεσία και συμμετείχαν ενεργά κατά τη διάρκεια τής παράστασης με το γέλιο, τον αυθορμητισμό και το ζεστό τους χειροκρότημα.