Εκτύπωση
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού και τού Ομίλου Χημείας Αρσακείων Ψυχικού έλαβαν μέρος στην κεντρική εκδήλωση για τη "Βραδιά τού ερευνητή 2015", που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" τού Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στην οδό Πειραιώς. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν δράσεις που πραγματοποιούνται στο εργαστήριο Χημείας τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού καθώς και δραστηριότητες τού Ομίλου Χημείας.
Για να δείτε τις δράσεις που παρουσιάστηκαν πατήστε εδώ.
Η συμμετοχή τοων μαθητών τού Αρσακείου είχε τίτλο «Η φαντασία, το όνειρο και η επιστημονική έρευνα στο σχολείο». Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον σε όσα τους είπαν και τους έδειξαν οι μαθητές τού Ομίλου Χημείας.
Υπεύθυνη για την προετοιμασία και την παρουσίαση των μαθητών είναι η κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου, χημικός PhD. Τα πειράματα στήθηκαν και παρουσιάστηκαν με την πολύτιμη βοήθεια τής παρασκευάστριας των εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Μαριάννας Αθανασάκου.
Οι μαθητές τού Ομίλου Χημείας που παρουσίασαν τα πειράματα ήταν οι: Μάρθα Καλοσπύρου, Σπυρίδων Καλοσπύρος, Νικόλαος Νιράκης, Παναγιώτα Ποζιού και Δωράνθη Χαραλαμπίδη.
Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Συντονιστής Φυσικών Μαθημάτων τής Φ.Ε. κ. Δημήτριος Κλαυδιανός. Τη συμμετοχή τού Ομίλου Χημείας υποστήριξαν το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, η εταιρεία Moulas Scientific, η εταιρεία Metrolab και η εταιρεία Ermis Graphics.