Εκτύπωση

Με πρωτοβουλία του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου, οι μαθητές της Γ’ λυκείου του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού προέβησαν σε μια πρωτότυπη μορφή συμπαράστασης προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Σχημάτισαν με τη βοήθεια και μελών του εργατοτεχνικού προσωπικού της Φ.Ε. το σύνθημα ΟΧΙ ΒΙΑ με τεράστια γράμματα, καθισμένοι καταρχάς οκλαδόν όλοι μαζί και εν συνεχεία με τα σχολικά σακίδιά τους, έτσι ώστε το σύνθημα να φαίνεται ευκρινώς από όλο το κεντρικό κτήριο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.
Οι μαθητές θέλησαν με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν τη σθεναρή αντίδρασή τους σε κάθε μορφή βίας και ακόμα περισσότερο στην οπαδική βία, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χαθεί η ζωή του δεκαεννιάχρονου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη. Το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού έχει άλλωστε θέσει για τη σχολική χρονιά 2021-22 ως βασικό σχέδιο δράσης της εσωτερικής του αξιολόγησης την ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών πάνω στις διάφορες μορφές βίας και την με κάθε τρόπο καταπολέμησή της.