Εκτύπωση

«Ο χρόνος είναι γρήγορος ίσκιος πουλιών
Τα μάτια μου ορθάνοιχτα μες στις εικόνες του…»
Οδυσσέας Ελύτης (Προσανατολισμοί)

 

 

Οι αναμνήσεις των σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών λογίζονται ανάμεσα στις πιο γνωστές, έντονες και πιο διαρκείς αιτίες γνώσεων, συναισθημάτων και εμπειριών κυρίως γιατί αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα τόσο για τους μαθητές όσο για τους δασκάλους. Παρόλο που ο σκοπός τους είναι εκπαιδευτικός μπορούν συγχρόνως να αποτελέσουν μια συναρπαστική και πολύμορφη βιωμένη πραγματικότητα για όσους συμμετέχουν.

Η εκπαιδευτική εκδρομή μπορεί να ενισχύσει τη διδασκαλία γύρω από ένα θέμα που συζητήθηκε στην τάξη. Έτσι οι δάσκαλοι μετατρέπουν τις εκπαιδευτικές εκδρομές σε φορητές αίθουσες διδασκαλίας διδάσκοντας στα παιδιά να συλλέγουν δεδομένα. Επίσης η μεταφορά των μαθητών σε ένα νέο περιβάλον τους χαρίζει την εμπειρία του ομαδικού ταξιδιού, την βίωση της κοινωνικότητας και τους διδάσκει να σέβονται τα μέρη που επισκέπτονται.
Με αυτό το σκεπτικό ο σύλλογος διδασκόντων καθηγητών του Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού σε συνεδρίασή του αποφάσισε η Γ΄ Λυκείου με 86 μαθητές να μεταβεί στα Ιωάννινα. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από 11 έως 15 Δεκεμβρίου 2023 με πέντε συνοδούς καθηγητές.
Κατά τη διάρκεια των 5 ημερών οι μαθητές επισκέφτηκαν τα εξής μέρη (πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα της εκδρομής).
Η εκδρομή αυτή είναι ένα λιθαράκι σημαντικό στο τέμενος του σχολικού βίου και αποτελεί για όλους τους μαθητές κατευόδιο αγάπης και εφόδιο συμπαράστασης για τις δικές τους μελλοντικές αναμνήσεις.

«Οι πεταλούδες ζουν μεγάλες περιπέτειες…
Γλυκιά περιπέτεια. Γλυκιά η ζωή.»
Οδυσσέας Ελύτης (Προσανατολισμοί)

Η Διευθύντρια
Ο Σύλλογος Διδασκόντων"