Εκτύπωση
Πέρυσι δημιουργήθηκε για πρώτη χρονιά ο Όμιλος Μοντελισμού των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, που εντάσσεται στο πλαίσιο των βιωματικών εργαστηρίων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων.
Οι μαθητές  συμμετείχαν για μια εβδομάδα, από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου 2017, και έδιναν καθημερινά ραντεβού στο εργαστήρι τού Σχολείου για να δημιουργήσουν με ενθουσιασμό και αγάπη το διόραμα μιας πόλης.
Το μοντέλο που κατασκεύασαν περιείχε σιδηροδρομικό σταθμό, κήπους, κατοικίες και τηλεκατευθυνόμενο τρένο. Οι κατασκευές υλοποιήθηκαν υπό κλίμακα τής σύγχρονης πραγματικότητας και αφορούσαν στον στατικό μοντελισμό με σύγχρονα υλικά αλλά και στον τηλεκατευθυνόμενο μοντελισμό με συνδεσμολογία απλού ηλεκτρικού κυκλώματος.
Ο μοντελισμός ενέπνευσε τα παιδιά να βελτιώσουν τις σχεδιαστικές τους ικανότητες, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργική τους σκέψη, να αναπτύξουν την οικολογική τους συνείδηση και να εξασκήσουν ταυτόχρονα δεξιότητες πνευματικές και χειρωνακτικές.
Συνεπώς, οι συμμετέχοντες κατόρθωσαν μέσα από την ομαδική αυτή διαδικασία να ενδυναμώσουν την καλλιτεχνική και την πρακτική τους πλευρά, ενώ ταυτόχρονα μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας κατάφεραν να δημιουργηθούν και νέες φιλίες.
Οι 12 συμμετέχοντες μαθητές ήταν οι: Βίντσι Αλεξάνδρα-Λεμονιά, Κυρανούδης Κωνσταντίνος, Ματθαίου Περικλής, Μιζίκας Πλούταρχος, Νικολάου Σταύρος, Ντόβας Σπυρίδων, Παπαχρήστου Οδυσσέας-Ανδρέας, Ρασσιάς Ιωάννης, Σιαφάκας Ορέστης, Σιδέρης Δημήτριος, Τσελέ Παναγιώτα και Ψυχάρης Σταύρος.
Εφέτος ο όμιλος θα λειτουργήσει κανονικά για δύο περιόδους, από 18 έως 29 Ιουνίου 2018, στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην διεύθυνση:http://omiloife.arsakeio.gr/biwmatik%CE%B1_2017/
Υπεύθυνη καθηγήτρια θα είναι η κ. Βελαώρα Παναγιώτα, τεχνολόγος στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού.