Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο αθλητικό κέντρο "Planet Cosmos" (Planet One), στους πρόποδες τής Πεντέλης, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Σε ένα καταπράσινο και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε ποικίλες εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, όπως ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα: τοξοβολία, στίβο, καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο κ.λπ.

Με την καθοδήγηση, την ευχάριστη διάθεση και την επίβλεψη ειδικευμένων παιδαγωγών τού αθλητικού κέντρου, οι μαθητές πέρασαν μια αξέχαστη ημέρα και εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν και πάλι τον χώρο.

Να σημειωθεί ότι κατά την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό θεματικό άξονα ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

Βασική επιδίωξη τής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία τής ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω τής συμμετοχής, τής προσπάθειας, τού συναγωνισμού και τής προσωπικής υπέρβασης».

Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου, Διευθύντρια, Αικατερίνη Ζωΐδου, Υποδιευθύντρια, Χρυσούλα Κλειδή, Υποδιευθύντρια, Ελισάβετ Δεληγιαννάκη, Αικατερίνη Κολεύρη, Ευαγγελία Λουτριανάκη, Αναστασία Μανιώτη, Μαρία Σκούρτη, Λήδα Ψεματίκα, Θεοδώρα Μάστορα, Αγγελική Μιχαήλ, Παντελής Κατηνιώτης, Αναστασία Καραγιάννη και Μαρία Μιχαλοπούλου.