Εκτύπωση
Με την εισήγηση «Στάσεις των καθηγητών Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων Σχολείων απέναντι στην αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη διδακτική και τη μαθησιακή διαδικασία» συμμετείχαν οι καθηγητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Παντελής Κατηνιώτης, Ευάγγελος Αργυράκης, Σοφία Καλοκαιρινού και Στέλλα Νάκη στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.».
Το Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22 και 23 Νοεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, οργανώθηκε από την Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας.
Στην ομιλία του ο καθηγητής-σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης παρουσίασε ενδελεχώς τα ευρήματα και τα συμπεράσματα έρευνας που διεξήχθη κατά το σχολικό έτος 2013-2014, με δείγμα 40 εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθήματα Φυσικών Επιστημών στα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, Εκάλης, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ιωαννίνων και Τιράνων. Σκοπός τής έρευνας ήταν η διερεύνηση τής εξοικείωσης των εκπαιδευτικών Θετικών Επιστημών των Αρσακείων με τις νέες τεχνολογίες και τη χρήση πολυμεσικών διδακτικών μέσων, καθώς και η ανάλυση των στάσεών τους απέναντι σε διάφορα θέματα που άπτονται τής αξιοποίησης λογισμικών, προσομοιώσεων και εικονικών εργαστηρίων κατά τη διδασκαλία των γνωστικών τους αντικειμένων.
Στο τέλος τής ομιλίας ο κ. Κατηνιώτης και ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Αργυράκης απάντησαν σε ερωτήσεις των ακροατών που σχετίζονταν με τη μεθοδολογία τής έρευνας και τη διαδικασία ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών τής Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στις διδακτικές πρακτικές των καθηγητών των Αρσακείων Σχολείων.