Εκτύπωση

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 παρακολουθήσαμε όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και καθηγητές τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού τη θεατρική παράσταση «Ο ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη» τού Κάρλο Γκολντόνι, στο Εθνικό Θέατρο. Στο κατάμεστο θέατρο μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τον ανταγωνιστικό κόσμο τού θεάτρου τής εποχής τού 18ου αιώνα στη Βενετία.

Ένας πλούσιος έμπορος από τη Σμύρνη καταφθάνει για δουλειές στο λιμάνι τής Βενετίας και θαμπώνεται από τον κόσμο τού θεάματος. Οι καλλιτεχνικοί κύκλοι σύντομα αντιλαμβάνονται την οικονομική του επιφάνεια και τον πείθουν να χρηματοδοτήσει μια όπερα ή οποία θα περιοδεύσει στην Τουρκία. Όταν το ελπιδοφόρο νέο για την άφιξη ενός ξένου χρηματοδότη, κι όχι ενός τοπικού ιμπρεσάριου, διαδίδεται στην πόλη, οι τενόροι, οι λυρικές τραγουδίστριες, οι συγγραφείς και οι πάσης φύσεως μικροπαράγοντες διαγωνίζονται για να τον πείσουν να τους προσλάβει, φυσικά με το αζημίωτο...

Όλοι γελάσαμε με το πνευματώδες βλέμμα τού Γκολντόνι, απολαύσαμε τις ερμηνείες των βασικών πρωταγωνιστών και σχεδιάσαμε και την επόμενη θεατρική μας έξοδο.