Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Μουσικής Αγωγής την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 η συγγραφέας τού παραμυθιού «Η Χρυσούλα» κ. Λίλα Πατρόκλου επισκέφθηκε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού.
Τα προνήπια των τμημάτων Π.1 και Π.2 τού Νηπιαγωγείου, μαζί με τις νηπιαγωγούς τους κ. Νάντια Ηλιοπούλου και Μαρινάνσυ Αγγελάκη αντίστοιχα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. «Γιατί η Χρυσούλα η καμήλα ήθελε να φύγει από την έρημο;», «Πώς σας ήρθε η ιδέα να γράψετε μια τέτοια ιστορία;», «Γιατί έβλεπε πάντα το ίδιο όνειρο;». Η κ. Πατρόκλου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα διαφορετικότητας λόγω και τής δικής τής μερικής κινητικής αναπηρίας, πραγματεύεται στις ιστορίες της το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και επισκέπτεται πολύ συχνά σχολεία, κάνοντας -όπως λέει η ίδια- μια «σταυροφορία», προκειμένου εκπαιδευτικοί και παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα σχετικά με την αναπηρία και την αποδοχή τής διαφορετικότητας. Σύστησε μάλιστα στα παιδιά τα δύο μπαστούνια της, την «Μαρίκα» και τον «Αιμίλιο».
Επίσης τους έδειξε πετρώματα από τα μνημεία τής πέτρας που, όπως είπε, στην όψη μοιάζουν με σοκολατάκια, αλλά και έναν χάρτη και μία πυξίδα προκειμένου τα παιδιά να δούνε τα βασικά εργαλεία τής Χρυσούλας για το ταξίδι της από την έρημο στα χιονισμένα βουνά τής Σουηδίας. Τα παιδιά τραγούδησαν με την δασκάλα τους κ. Τατιάνα Ζωγράφου το τραγούδι τής Χρυσούλας και χόρεψαν  μιμούμενα τις καμήλες.
Τέλος, προσέφεραν στη συγγραφέα ένα μικρό λεύκωμα με τρεις φωτοτυπημένες ζωγραφιές από κάθε τμήμα, στις οποίες είχαν ζωγραφίσει την καμήλα και τους καινούργιους φίλους της, έναν πιγκουίνο και μια πολική αρκούδα. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τη συγγραφέα και την ιστορία της και εκείνη τους υποσχέθηκε ότι θα γράψει και άλλες ιστορίες.