Εκτύπωση

Με στόχο την καλή, συνεχή και πρόσφορη συνεργασία με τους γονείς των προνηπίων και των νηπίων το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού πραγματοποίησε και εφέτος την καθιερωμένη ενημερωτική συνάντηση ψυχοπαιδαγωγικού χαρακτήρα, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:00, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Η συνάντηση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Στη συνάντηση μίλησαν:

H κ. Άνσυ Νικολοπούλου, Διευθύντρια τού Νηπιαγωγείου, με θέμα “To εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Νηπιαγωγείου και η συμβολή του στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών”. 
Η κ. Νικολοπούλου ανέπτυξε τις ποικίλες παιδαγωγικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν ενεργά τα προνήπια και τα νήπια, στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος τού Νηπιαγωγείου.

Η κ. Ξένια Πρασκευοπούλου, Προϊσταμένη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, με θέμα “Ο κόσμος μέσα από τα μάτια τού παιδιού”.
Η κ. Παρασκευοπούλου αναφέρθηκε στα ψυχολογικά χαρακτηριστικά και στις ιδιαιτερότητες των παιδιών τής προσχολικής ηλικίας.

Ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς των μικρών μαθητών, κατά τη διάρκεια τής οποίας λύθηκαν απορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη λειτουργία τού Νηπιαγωγείου, και διατυπώθηκαν οι ανησυχίες και ο προβληματισμός των γονέων σε σχέση με τα παιδιά τους και την προσαρμογή αυτών στο καινούργιο σχολικό περιβάλλον.