Εκτύπωση

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού παρακολούθησαν, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, τη θεατρική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων», από τη θεατρική ομάδα "Μικρός Νότος".

Πρόκειται για μια θεατρική διασκευή τού ομώνυμου παιδικού βιβλίου τού Αντώνη Παπαθεοδούλου, το οποίο πολλά παιδιά έχουν διαβάσει.

Έτσι, λοιπόν, οι μικροί θεατές ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι προσμένοντας την ημέρα τής παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο ραφτάκος ενός μικρού, ήσυχου και φιλόξενου χωριού ράβει με λέξεις και όχι με κανονικές κλωστές!
Γι’ αυτό και όλες του οι δημιουργίες ταιριάζουν απόλυτα στους κατοίκους και γεμίζουν την καρδιά τους με όμορφα συναισθήματα. Όταν, όμως, το χωριό μεταμορφώνεται σε μια πολύβουη και αφιλόξενη πόλη οι κάτοικοι παρασύρονται από τους γρήγορους ρυθμούς και τη μόδα και ξεχνούν τον ραφτάκο.
Ξαφινκά ένας διαφορετικός, διαρκής χειμώνας σκεπάζει την πόλη και τις καρδιές τους και τότε οι κάτοικοι στρέφονται και πάλι στον ραφτάκο για να τους «ντύσει» ζεστά με λέξεις, όπως η αγάπη, η φιλία και η εμπιστοσύνη.

Τα προνήπια και τα νήπια προβληματίστηκαν και συμμετείχαν ενεργά στη διαδραστική παράσταση, βοηθώντας τον ραφτάκο να βρει τις πιο όμορφες λέξεις, ώστε να βοηθήσει τους κατοίκους!

Έτσι, διαπίστωσαν πως η ουσιαστική επικοινωνία με τους συνανθρώπους, η φιλία, η ευγένεια, η αγάπη και η εμπιστοσύνη στην προσωπική τους ταυτότητα μπορούν να τα κάνουν ευτυχισμένα.